vitaminok
Vásárlás

Vitaminok az immunrendszer támogatásáért

Az ősz beköszöntésével többen töltik fel a vitaminkészleteiket és kezdik a szervezetbe juttatni. Pedig a vitaminok egész évben szükségesek. Ami szinte minden háztartásban fellelhető, az a C-vitamin. Ha idejében elkezdjük alkalmazni, megvédhet a meghűléses megbetegedésektől.

Gyarapítja a fehérvérsejtek számát, amelyek felveszik a harcot a kórokozókkal szemben. A D-vitamin pótlása azért ajánlott télen, mert bár táplálékkal is bevihető, egy részét napfény hatására állítjuk elő, ami a hidegebb évszakokban sajnos kevesebb. Erősíti az immunrendszerünket, optimalizálja a vér kalciumszintjét és a csontépülés folyamatában is részt vesz. A csontok épségéért kalciumot tartalmazó készítményekkel is tehetünk. Egyes ásványi anyagok bevitele is létfontosságú.

A vitaminok közül érdemes a kozmetikai termékek körében is keresgélnünk, egyes típusokat, például az E-vitamint krém formájában is bejuttathatjuk a szervezetbe. A B-vitamin is támogatja a szervezetünk ellenállóképességét és az idegrendszerre szintén jótékony hatással van.