kút szivattyú
Vásárlás

Könnyű kitermelést biztosít a kút szivattyú

A régebbi építésű kertes házak udvarán gyakran található kút, amit még hagyományos módon ásással készítettek. Régen még a modern öntözőberendezések megszületése előtt többnyire csak kézzel volt lehetőség az locsolásra, amihez a vizet többnyire vödörrel merték. A kút szivattyú megjelenésével a helyzet sokat változott.

Ezek a búvárpompák könnyedén elmerülnek a folyadékba és esetenként több 10 méter mélyről is felhozzák probléma nélkül a kívánt mennyiséget. Mivel nem a köpenycső és a motor közötti vízáramlás végzi el a hűtést, ezért nagyobb méretekkel rendelkeznek, amiben már ki van alakítva alapból ez a képesség. A kút szivattyú általában fel van szerelve úszókapcsolóval.

Ennek a szerepe, hogy a víz tetején lebeg és amikor lecsökken egy kritikus szint alá, akkor elmozdul és leállítja a működést. Ezzel előzhető meg a szárazon futás, ami könnyen besülést eredményezne. A kút szivattyú sokoldalúan felhasználható, ugyanis egyéb természetes forrásokból, tavakból, patakokból, valamint mesterséges tárolókból szintén lehetővé teszi a kinyerést, ugyanazzal a magas hatásfokkal.