szürkehályog műtét
Egészség

Szürkehályog műtét – Árak és egyéb hasznos tudnivalók

A szürkehályog műtét egy olyan eljárás, amit akkor végeznek el, amikor már a szemlencse elhomályosodása jelentős látászavart okoz, vagyis rontja az életminőséget. Ez a lencse a szem belső részében található és normál esetben átlátszó, de a szürkehályog esetén sárgás vagy barnás színűvé válik. Hogyan alakul ki? A Budai Szemészet weboldalán ezt is megtudhatod.

Egyetlen hatékony kezelési módja a műtét, aminek alkalmával a homályosodott lencsét eltávolítják és egy mesterséges lencsével helyettesítik. Ez az eljárás általában gyorsan és eredményesen visszaállítja a páciens látását, ezáltal jelentősen javítja az életminőséget. A beavatkozás jellemzően minimális kockázattal jár.…

Continue Reading
kiskamaszok szembetegségei
Egészség

A leggyakoribb szembetegségek kiskamaszokban – 3 tünet, amire érdemes odafigyelned!

Sajnos, már a legfiatalabbakat is érinthetik bizonyos szembetegségek, ezért rendkívül fontos a szűrővizsgálat, valamint rövid időn belül a szakorvos felkeresése, ha a gyermek látásánál valamilyen problémát észlelünk. Ezért már érdemes lehet szakemberek segítségét kérned, mint például a Budai Szemészeti Központ. (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.)

A kiskamaszok szembetegségei gyakori problémákat okozhatnak, amikre fontos odafigyelniük a szülőknek. Az egyik leggyakoribb szembetegség a kancsalság, aminek kezelése kulcsfontosságú. Emellett fontos figyelembe venni más tüneteket is, figyelni kell az esetleges vörös szem, könnyezés vagy gyakori fejfájás jeleire, mivel ezek arra utalhatnak, hogy a gyermeknek szemészeti problémái vannak.

Ha ilyen tünetet észlelsz a gyermekeden, fontos azonnal orvoshoz fordulni és szemészeti vizsgálatot kérni. A korai felismerés és kezelés kulcsfontosságú lehet a kiskamaszok szembetegségeinek hatékony kezelésében. A megfelelő kezelés segíthet elkerülni a szembetegségek szövődményeit.…

Continue Reading
Migrén ellen
Egészség

Migrén ellen gyógyszer nélkül? Adj egy esélyt ennek a módszernek!

A migrén ma már szinte népbetegségnek számít, ami leginkább a nőket érinti, férfiaknál ritka esetben fordul elő. Ha valakinél jelentkezik a migrénes fejfájás, annak első dolga, hogy fájdalomcsillapító után nyúl, pedig léteznek természetes, alternatív metódusok is. Nem véletlen emeli ki ennek a jelentőségét a Medical Piercing Szalon. A csodálatos migrén piercing segítségével enyhíthető az erős fejfájás, de akár meg is szüntethető.

Tulajdonképpen a migrén hátterében álló ok egyelőre ismeretlen, csak megfigyelések alapján ismert néhány, a rohamot kiváltó tényező, mint például a menstruáció, valamint bizonyos ételek és italok. 3 fajtája létezik a migrénnek és 4 fázisát különböztetjük meg. Ezek egyénenként szintén eltérhetnek, nem mindenkinél zajlik lépésről lépésre a rohamok kialakulása.

Általában gyógyszeres úton kezelik az erős fejfájást, de mindig fontos az orvosi kontroll, hogy az orvosságok beállítása megfelelő módon történjen. Az említett testékszer is nagyon jó opció lehet, de csak akkor tud segíteni, ha a fejfájás mögött nincs azt előidéző betegség. Persze a migrénes fejfájást hormonális változás, hideg/meleg front, stressz, bizonyos ételek, fáradtság is kiválthatja. A fájdalomnak 3 típusát különböztetjük meg.

Az egyik a migrén aura nélkül, amikor bármiféle előjel nélkül, szinte csak berobban a fejfájás. Ha a fejfájási rohamot megelőzi valamilyen előjel, mint szikralátás, kar- vagy lábzsibbadás, az migrén aurával. Ritka esetben előfordul csak az aura, migrén nélkül. Ilyenkor a migrénre jellemző tünetek vannak jelen, fájdalom nélkül.…

Continue Reading
szürkehályog műtét
Egészség

Ezek a szürkehályog műtét lépései

Sajnos, még manapság is vannak olyan betegségek, amelyeket csak operáció útján lehet gyógyítani, semmilyen egyéb módszerrel nem. Ilyen egészségügyi probléma a szürkehályog (cataracta) is. Akit ez érint, annak előbb vagy utóbb át kell esnie a beavatkozáson, ám előtte különféle vizsgálatokat szükséges elvégeznie. Ez is fontos lépés a szürkehályog műtét előtt.

Először is szükség van egy alkalmassági vizsgálatra, amikor a szakorvos megállapítja a szürkehályog típusát, előrehaladottságát és a műtétre való alkalmasságát. Nagyon alapos szemvizsgálat ez, aminek során többféle korszerű műszerrel ellenőrzi a szakember a szem állapotát és kiszűri az esetleges egyéb szembetegségeket is.

Ha az eredmény azt mutatja, hogy a páciens alkalmas a beavatkozásra, akkor korszerű módszerekkel megtervezi a műtéthez szükséges műlencse típusát és dioptriáját. Ezt követően, rövid időn belül lezajlik a szürkehályog műtét is. Ennek folyamatáról tájékozódhatunk a drszaboantal.hu weboldalon, így tudni fogjuk, hogy mire számítsunk.…

Continue Reading
manuálterápiás kezelés
Egészség

Milyen panaszok kezelésében segíthet a manuálterápia?

Ízületi panaszok bárkinél bármikor jelentkezhetnek, mozgásszegény életmód, megerőltetés hatására, amelyek bizony nagy fájdalommal járnak. Nem ritka, hogy a hátfájdalom kínoz valakit, hiszen ez számtalan oknál fogva megjelenhet. Ilyen esetben is javasolt lehet a manuálterápiás kezelés. Ennek a terápiának több típusa létezik. Ismert a Barvicsenko-, a Dorn-, a Maitland-, a Mulligan- és a Boweb-féle manuálterápia, de mindegyik kizárólag gyógytornával együtt hatékony. Kizárólag megfelelően képzett gyógytornászok és szakorvosok végezhetnek manuálterápiás kezeléseket, akik eme tevékenység végzéséhez hivatalos engedéllyel rendelkeznek.

Hátfájás esetén, ha a probléma pihentetés hatására sem múlik el néhány nap alatt, érdemes felkeresni a fővárosban található Gyógytornászom rendelőt. Itt szakképzett, empatikus gyógytornászok végzik a kezeléseket, de természetesen minden terápiát egy alapos állapotfelmérés előz meg. Amennyiben ennek alapján szükséges a manuálterápia, akkor azt a következő alkalomkor el is kezdik a szakemberek. A módszer részletes leírását és minden egyéb tudnivalót megtalálunk a gyogytornaszom.hu weboldalon.…

Continue Reading
látásjavító lencseműtét
Egészség

Látásjavítás lencseműtéttel – Kiknek szól ez a beavatkozás?

A reggeli felkelés általában a szem kinyitásával kezdődik és innentől kezdve egész nap elég komoly kihasználtság alá esik ez az érzékszerv. Nem meglepő tehát, ha bizonyos kor után valamilyen egészségügyi panasz kialakul, amit általában szemüveggel vagy kontaktlencsével igyekeznek orvosolni. A segédeszközök használata bár hatásos, de gyakran macerásnak mondható. A szemüveg elkallódik, a kontaktlencse nem éppen olcsó mulatság és bizonyos időközönként cserélni kell a dioptria romlása miatt.

De létezik olyan alternatíva, amivel hatékonyan végezhető el a látásjavítás magas fokon. A lézeres kezelések mellett, a műlencse műtét új dimenzióba lépett. A modern technológiának hála, már olyan beültethető termékek alkothatóak meg, amelyek egy életen át kitartanak. A látásjavító lencseműtétről bővebben ITT olvashatsz. A lényege voltaképpen a régi szemlencse eltávolítása, amit egy ultrahangos eljárással végeznek, majd jöhet a személyre szabott trifokális, nyújtott fókuszú monofokális / EDOF, egyfókuszú vagy tórikus műlencse behelyezése.…

Continue Reading
Fogyás hasról
Egészség

Fogyás hasról: mégis mit kell tennem?

Az ünnepek, különböző események alkalmával általában kicsit többet eszünk, mint szoktunk és ez a többlet általában a hasunkon mutatkozik meg. Így nem csoda, hogy húsvét, karácsony, nyaralás után sokan kezdenek fogyókúrába, de az a fránya zsírtömeg mégis ott marad a hason, ezért profi segítségre van szükségünk. Az Intenset weboldalán lévő tájékoztatót is érdemes átfutnod. Itt is elolvashatod, hogy kézzelfogható megoldás egyrészt a bevitel csökkentése, másrészt pedig a felhasznált energiamennyiség növelése.

Ez a kettő kizárólag együtt, kéz a kézben működik. Nyilván nem a legmagasabb intenzitású gyakorlatokkal kell kezdened az edzéseket, hanem szépen, fokozatosan juthatsz el azokhoz. Először az alacsony erősségű gyakorlatokat kell végezned, bár ezektől igazi zsírégető hatást nem várhatsz, de nem fogsz megsérülni sem. Ebbe a kategóriába tartozik a nyújtás, a bemelegítés, a gimnasztika stb. Csak ezután következhetnek a közepes intenzitású feladatok, amelyek közé sorolható minden olyan mozgás, amiben több izomcsoportod is részt vesz.…

Continue Reading
hasplasztika műtét menete
Egészség

Így néz ki egy hasplasztika műtét menete

A fogyókúra nem mindenkinek hozza meg a tőle várt eredményt, de még azok is, akik képesek leadni több kiló súlyfelesleget, problémába ütközhetnek, például nem tud megfelelően visszahúzódni a bőrük, így a has részen megereszkedik. Csúnya látvány ez, és nem is egészséges, ezért célravezető egy esztétikai műtét mellett határozni.

A hasplasztika műtét menete is egy körültekintő konzultációval indul. Ekkor laborvizsgálatokat, EKG-t és mellkasröntgent végeznek, de további analízisekre szintén szükség lehet azoknál a személyeknél, akik korábban már átestek plasztikai beavatkozáson, vagy valamilyen betegségben szenvednek és rendszeresen szednek orvosságot.

Continue Reading
gyógytorna kezelések
Egészség

Ilyen árakon mozognak most a gyógytorna kezelések Budapesten

A megszokás gyakran a mindennapok részévé válik, de azért nem szabad hagyni, hogy bármi beletartozzon ebbe a kategóriába. Ha egyre gyakoribbak a fájdalmak, akkor gyorsan tenni kell ellene és az korántsem merülhet ki néhány fájdalomcsillapító tabletta beszedésében. A különféle gyulladáscsökkentő krémek olykor csodákra képesek, de ezek minden esetben csak az aktuális tünetet kezelik és korántsem az okot. A krónikus bántalmak többsége a kor előrehaladásával, a szervezet elhanyagolásával alakulnak ki.

Bármilyen meglepő, a nehéz fizikai munkát végző személyekkel ellentétben, a gerincbántalmak gyakrabban érintik azokat, akik főként ülő- vagy állómunkát látnak el. Az irodai feladatvégzés csak az elején tűnik kényelmesnek. Egész nap egy székben görnyedni a monitor előtt a szellemet és a testet is lemerítheti. Néha érezhető némi zsibbadás, máskor kis nyilallás, majd ez rendszeressé válhat. Ezt nem szabad hagyni! Ha hiányzik a rutinból a rendszeres mozgás, akkor a bántalmak kialakulásával a gyógytorna felé irányulhat a fókusz.…

Continue Reading
Aspirin Plus C
Egészség

Aspirin Plus C a megfázás legyőzésére

A megfázás kellemetlen betegséggé alakulhat, ha a panaszokat hagyjuk elhúzódni és nem kezdjük el orvosolni a problémát időben. Az Aspirin Plus C pezsgőtabletta segít enyhe vagy közepes erősségű megfázásos tünetek esetén. Acetilszalicilsavval, aszkorbinsavval ered a betegség nyomába. A C-vitamin segít megelőzni a gyomornyálkahártya irritációját.…

Continue Reading