Szolgáltatás

Mikor elengedhetetlen a gyökértömés cseréje?

Gyökértömés cseréje

Amikor egy fog már nagyon rossz állapotban van, azt másképp nem lehet megmenteni, csakis a gyökértöméssel. Megeshet, hogy a beavatkozás után több évvel szükségessé válik a gyökértömés cseréje. Ennek köszönhetően biztosra veheti a páciens, hogy a kezelt fogat nem fogja elveszíteni, és ha vigyáz rá, élete végéig megmarad.

Annak érdekében, hogy a beteg is megértse, hogy miről is szól az efféle tömés és miért elengedhetetlen ez, érdemes megtudni, hogy milyen részekre osztható egy fog. Három fő részből épül fel. Az első rész a fogkorona, ami az íny felett helyezkedik el, a második a fognyak, ami az íny szélénél található, a harmadik pedig a foggyökér, amely nem látható, mert az íny alatt helyezkedik el.

Világos, hogy a gyökértömés cseréje a fog gyökerében történik, pontosabban a gyökereknek a csatornáiban. A csatornák száma igen eltérő. A metszőfogaknak, szemfogaknak egy, egy kisőrlő fognak általában két, míg a nagyőrlő fogaknak három, de akár négy csatornája is lehet. A gyökértömés cseréje alatt ismét ki kell tisztítani ezeket annak érdekében, hogy tünetmentesen, gondok nélkül lehessen elvégezni a beavatkozást.

Egyesek azonban nem emiatt fordulnak egy fogászati klinikához, hanem a kivehető fogsor árak után érdeklődnek. Ha a személyes konzultációt követően a szakértő kivehető fogsort ajánl az embernek, akkor igenis tanácsos felkészülni arra, hogy miként is lehet a lehető legkomfortosabbá tenni ennek a használatát, viselését.

A kivehető fogsor árak igen sok mindentől függnek. Ha valakinek vannak olyan fogai, amelyeket muszáj műtétileg eltávolítani vagy kihúzni, akkor ezt a beavatkozást kell elvégezni legelőször. Természetesen az adott fog vagy fogak kihúzása után szükség van egy kis időre, hogy a sebek begyógyuljanak.

Persze az egészségesek egytől egyig megmaradnak, és a kivehető fogsor részét alkotják majd. Elképzelhető, hogy csak alsó vagy felső fogsor készül. A kivehető fogsor árak emiatt is annyira változóak. Nyilvánvalóan a kliens mindig megtudja az első konzultáción, hogy pontosan mennyit kell majd fizetnie.