izotóniás sportital
Nincs kategorizálva

Izotóniás sportital az állóképességért.

izotóniás sportital

Ha a sportoló megszomjazik, akkor ott nem biztos, hogy a sima vízzel lehet a legjobb eredményt, hatást elérni! Hogy miért? Nos, azért, mert a sporttevékenység nem feltétlenül hasonlít ahhoz a helyzethez, mint amikor valaki egy számítógép előtt ülve szomjazik meg – kerékpározás, futás vagy egyéb állóképességi sport közben nem pusztán vizet veszít az ember, hanem tápanyagokat is, melyeket nem árt minél gyorsabban, minél könnyebben pótolni. Az izotóniás sportital ebben remekel!

Mit tud a sportital, amit a víz nem?

Például kalóriát tartalmaz, mely elengedhetetlen akkor, ha valaki komoly teljesítményt szeretne kipréselni magából. Edzés, verseny közben a kialakuló fáradtság nem pusztán az izmok elfáradásával hozható összefüggésbe, hanem azzal is, hogy a szénhidrátraktárak (melyekből az izomzat energiát vesz fel) egyszerűen kiürülnek. Az ekkor bevitt szénhidrát közismerten javítja a teljesítményt azzal, hogy késleltetni tudja a fáradtság kialakulását (mely egy ponton óhatatlanul jelentkezni fog). Régen, amikor a víz nem feltétlenül volt kellően tiszta, a sportolók alacsony alkoholfokú sörből fedezték a mozgás közben elveszített tápanyagokat. Ma már azonban rendelkezésre állnak a sportitalok – mint például a SiS sportitalai is.

Hogyan juthat hozzá sportitalhoz a legkönnyebben?

Úgy, hogy ellátogat a Sportital honlapjára, ahol minőségi SiS és Gatorade italporokból válogathat kedvére. A Science in Sport onnan lehet sokak számára ismert, hogy a brit Sky kerékpáros csapat is ilyen italokkal (és persze más, SiS-termékekkel) vértezi fel magát minden versenyen, edzésen, így a márka logója mindig ott virít a csapat közelében. A Gatorade pedig az NFL-meccsekről lehet ismerős, ugyanis az amerikai focit játszó sportolók ilyen itallal pótolják az elveszített tápanyagokat.

Mi van az izotóniás sportitalban?

Víz mellett 4-8 grammnyi cukor 100 milliliterenként. Emellett a sportital olyan ozmotikus nyomással rendelkezik, mint a testfolyadék, így a szervezet ugyanolyan gyorsan veszi azt fel, mint a vizet. A sportital egyszerűen tökéletes az állóképességi sportágakhoz, ahol a cél az, hogy minél gyorsabban lehessen pótolni a menet közben elveszített szénhidrátot.

Amennyiben nem akarja azt látni, hogy sporttevékenység közben gyorsabban esik vissza a teljesítménye, mint ahogy azt szeretné, úgy éljen a Sportital ajánlatával, és pótolja a folyadékot izotóniás ital formájában!