Egregorok
Webáruház

Mi az Egregorok célja az emberiséggel?

A saját sorsunknak mi vagyunk a kovácsai. Szeretünk ebben a kétségtelenül kellemes hitben ringatózni, hiszen a saját akaratunkba vetet hit és a választás lehetősége erőt ad a mindennapok legyűréséhez. Mégis, a tudatunk mélyén mindnyájunkban bujkál a sejtelem – talán mégis létezik egyfajta entitás, ami irányítja az elménket, befolyásolja a döntéseinket.

Ezt a gondolatot boncolgatja az Egregorok című alkotás is. A mű alaptézise a teremtő erő. A szerző, Mark Stavish szerint ugyanis, ha nagyobb létszámú csoport hisz megkérdőjelezhetetlenül ugyanabban a jelenségben, az addig csak a képzelet szintjén létező szellem kézzel fogható valósággá válik.

A könyv címszereplői is így léptek ki a fantázia világából- ám nem azért, hogy az emberiség életét szebbé tegyék! Az Egregorok ugyanis gonosz lények, akiket egyetlen cél motivál, a társadalom negatív manipulációja. Vajon mi magunk találkoztunk-e már a hátborzongató lényekkel, vagy talán már tudat alatt a szolgálatukban is állunk? Az Egregorok című műből többek között ez is kiderül.