kismegszakító doboz
Webáruház

Kismegszakító doboz: a méret is lényeg

A lakossági villamos áram hálózat biztonságos otthoni használatát, több kisebb-nagyobb eszköz teszi lehetővé a számunkra. Nélkülük nem lennénk biztonságban. Az egyik ilyen a kismegszakító, ami a villamos áram hálózat korszerűsítésekor leggyakrabban a fali kismegszakító doboz diszkrét takarásába kerül. Komolyabb átalakításnál az exkluzív falba süllyesztett változat is opció lehet.

Az egy-, két- vagy hárompólusú megszakítók látják el a kimeneti áramkör védelmét, az áramkörök közötti átkapcsolást és azok irányítását. Biztonságos tárolásuk ezért rendkívül fontos. A fali kismegszakító doboz esetében az sem baj, ha a funkció, a praktikum és az esztétikum találkozik. A fali kismegszakító doboz rendszerint átlátszó fedéllel rendelkezik. Ez lehet sötét vagy teljesen átlátszó is.

A dobozzal szembeni elvárás, hogy masszív, illetve ütésálló legyen és ellenálljon a szélsőségesebb hőmérsékleteknek is. Gond nélkül bírnia kell az otthoni körülmények között nehezen megteremthető -25 vagy akár +55 Celsius fokot is. Némelyik doboz ezen felül a tűznek is ellenálló anyagból készül. A kiválasztásnál alapszempont, hogy hány kismegszakító hellyel rendelkező dobozt válasszuk. Az áramkörök számára alapozva lehet kiválasztani, hogy egy- vagy többsoros legyen, illetve azt, hogy soronként hány modulnak biztosítson helyet.