probiotikum
Webáruház

A probiotikum segíti az emésztést

Elsősorban azt kell tudni, hogy kortól és nemtől függetlenül érdemes szedni. A probiotikum tartalmú készítmények segítenek fenntartani a bélflóra egyensúlyát és megelőzni a beleket érintő emésztési zavarok kialakulását.

Az antibiotikumok használata során elengedhetetlen a bevitele a szervezetbe, mivel a gyógyszer hatóanyagai nem tesznek különbséget a jó baktériumok és a rossz kórokozók között. Ennek eredményeképpen, a bélflóra élő alkotói is nagymértékben károsodnak. Javasolt jótékony baktériumokban bővelkedő élelmiszereket fogyasztani, mint például a borsó, a bab, az articsóka, a hagyma, a banán, a joghurt. A probiotikum összetételű termékeket gyulladásos és légúti megbetegedések esetén is ajánlott szedni.

Nyaraláskor érdemes magával vinnie valamilyen formában, hiszen a megváltozott környezeti körülmények és a megszokottól eltérő fűszerhasználat károsíthatja a bélflórát. A jótékony hatását nemcsak az emésztőrendszerben fejti ki. A probiotikum tökéletesen alkalmas a hüvely normál flórájának a helyreállítására, illetve fenntartására.