vésőgép
Webáruház

Vésőgép elérhető áron

Laikusoknak kicsit csalóka lehet az elnevezés, mivel nem gyémánt fúrásához találták fel ezt a speciális tartozékot. A gyémántfúró kerámia szárazfúrásánál alkalmazható. A csempén és a járólapokon könnyűszerrel készíthetünk ezzel furatokat. Arra viszont figyeljünk, hogy nehogy ütvefúrásra legyen állítva a fúró kapcsolója, mert így biztosan szétreped a kerámialap! Ez főleg akkor kellemetlen, hogyha már fel van tapasztva a falra vagy le van rakva a földre.

Hiába próbálkoznánk betonfúrószárral, mivel ennek a hegye nem képes belemarni a csempe felületébe. Csak felhevül és elkopik, ezután pedig mindennemű fúrás szempontjából használhatatlanná válik. A Bosch gyémántfúró különleges kivitelezése lehetővé teszi a speciális furatok kialakítását a különféle kerámiákban. Olyan körkivágók szerepelnek a készletben, amelyekkel egyszerűen kialakítható a lefolyók helye. Körbe lehet vágni a fűtési csöveket a precíz kivitel érdekében. Bár sokan inkább sarokcsiszolóval oldják meg az ilyesmit, az így készített vágatok elég csúnyán néznek ki a járólapokon és a csempéken.

Pillanatok alatt kivágható a fali csatlakozók helye, még a legkeményebb csempén is a gyémántfúró segítségével. Viszont, ha a régi hidegburkolatot szeretnénk minél kevesebb idő és energia ráfordításával eltávolítani a falakról, akkor egy vésőgép lesz a megoldás kulcsa. Egy ilyen szerszám már kellő teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy még a legkeményebb betont is széttörtje. Érdemes védőszemüveget és fülvédőt használni, miközben a vésőgéppel dolgozunk, mert a gép elég hangos, és a lepattanó törmelék sérülést okozhat.

A Bosch mindent megtett annak érdekében, hogy a vésőgép használata minél kényelmesebb legyen. Ezt a beépített rezgéscsillapítóval érték el, de sokat számít az ergonomikus markolatkialakítás is. A kettő kombinációja már sokkal kevésbé fárasztja a karokat és a csuklót. A vésőgép kimondottan a vésési feladatok kivitelezéséhez lett tervezve. A szakemberek szerint, egy fúrókalapács csak mérsékelten használható vésési feladatokra, mivel elsősorban beton fúrására tervezték.