pH mérő
Webáruház

A hidrogénionok koncentrációjának meghatározására pH mérő kell

A kémhatás értékének meghatározása és a redoxpotenciál elemzése fontos szerepet játszik sok termelési láncban és a hulladékgazdálkodásban. Az Adwa pH mérő szilárd felépítése és keskeny alakja lehetővé teszi ezeknek a mérőműszereknek a kedvezőtlen körülmények közötti használatát és a szükséges tényezők átfogó, pontos mérését.

A hosszú élettartam és a nagy rugalmasság miatt, ezek a teszterek különösen népszerűek. A pH és a redox szonda egyszerű opcióként és integrált hőmérséklet-szabályozó megoldásként is kapható. A pH mérővel mért érték jellemzi a hidrogén ionok aktivitási fokát a közegben, vagyis meghatározza annak savasságát vagy lúgosságát. Ezek szintjét szabályozni kell a különféle tevékenységi területeken. Idetartozik az élelmiszeri-, a gyógyszer- és a vegyipar, az üzemanyag előállítás, a vízgazdaságok és a mezőgazdaság.

Az orvostudományban a biológiai folyadékok pH szabályozása az egyik fő diagnosztikai módszer. Háztartási szinten a pH mérő segít az élelmiszerek, a víz és a különféle áruk minőségének ellenőrzésében.