Infraszauna
Egészség Webáruház

Tényleg barnít az infraszauna?

Infraszauna
Infraszauna

Röviden válaszolva, nem! Ugyanis az infraszauna infravörös tartományban IR, a barnító napsugár pedig ultraibolya UV tartományban sugároz. Az infravörös sugárnak is több fajtája van, ettől függ, hogy carbon vagy full spektrumú a szauna.

A lényeg az, hogy ez a sugárzás néhány tized milliméterrel hatol a bőr alá, ahol átmelegíti a szöveti struktúrát. Ez váltja ki az izzadást. A fokozott izzadás pedig méregtelenítő hatású. A meleg serkentőleg hat az anyagcserére, így a hírhedt zsíranyagcsere is fokozódik.

A kalóriák égetése megnövekszik, ezzel pedig fogyasztó hatású is lehet. De ezzel a kérdéssel nagyon csínján kell bánni! Az infraszauna nem fogyasztó szerkezet. Ha valaki nem változtat a mozgási és táplálkozási szokásain, vajmi keveset ér a szaunázás önmagában.

Az viszont tény, hogy sokaknál az infraszauna méregtelenítő, izzasztó hatása meghozza a kedvet és az erőt ahhoz, hogy másként éljen. Különösen a téli időszakban hajlamos az ember többet enni, ami teljes mértékben érthető ösztön, hiszen hideg van