Szolgáltatás

A programozó építi a jövőt

Programozó

Az informatika világában számos különböző munkakör van. Az emberek általában hajlamosak összekeverni a rendszergazda és a programozó feladatait, pedig két teljesen különböző szakmáról van szó. Nagyon leegyszerűsítve, a rendszergazda felel a szerverek működéséért, javítja a gépeket, biztosítja a zavartalan működést. A programozó, szintén nagyon egyszerűen megfogalmazva programokat ír.

Azt érdemes tudni, hogy ezen belül is rengeteg irányba lehet indulni, mivel számtalan programozási nyelv létezik és ennek megfelelően, aki weblapokat készít, az nem biztos, hogy bele tud nyúlni egy operációs rendszer kódjába. A két terület teljesen más tudást igényel, más gondolkodásmódot.

A telefonos és számítógépes játékokat, a szövegszerkesztő programokat és egyáltalán minden alkalmazást, amit számítógépen, illetve okos eszközön használunk, egy vagy több programozó készíti. Sőt, a beágyazott szoftverfejlesztőknek köszönhetően létezhet egyáltalán az automatizálás, nélkülük ma még mindig nem lennének robotok, sem drónok például.