Webáruház

Pontos váltás a váltó olajok segítségével

Váltó olajok

Minden helyzetben fontos a precízen funkcionáló sebességváltó. Főleg a városi forgalomban tesz nagy szolgálatot, amikor szinte mindig rajta van az ember keze.

A váltó olajok segítik az áttétel folyamatos működését. A használatukkal nem fog akadni a sebességváltó váltás közben és érezhetően könnyebben lehet az autót sebességbe tenni. Ezért kell a váltó olajok minőségére odafigyelni, mert az elhasználódásuk után veszítenek a teljesítményükből. A vezetés igazi élménye csak kézi váltóval tapasztalható meg, viszont ha az nem működik a rendeltetésének megfelelően, akkor csak kínlódás az egész.

Használat közben a csapágyaknak hibamentesen kell tenniük a dolgukat, de ez csak akkor történhet, hogyha biztosítva van számukra a megfelelő kenés. A váltó olajok a hőmérséklettől függetlenül a maximumot kell nyújtsák, minden időben. Az nem történhet meg, hogy a téli utakon a hidegben képtelenné váljon a váltás a váltó megdermedése miatt. A váltó olajok megfelelően revitalizálják a sebességváltó alkatrészeit és szinten tartják ennek működését, a különféle körülményektől függetlenül.