Szolgáltatás

Mire való a raklapos állvány

Raklapos állvány

Napjainkban a tárolási gondokat mindenki szeretné a legegyszerűbben és legpraktikusabban megoldani. Szerencsére azonban sokféle eszköz létezik ennek eléréséhez. A raklapos állvány a legelterjedtebb állványrendszerek közé sorolható.

Leginkább az olyan termékek tárolására alkalmas, amelyek raklapon helyezkednek el, mivel így minden ilyen darab egyedileg hozzáférhető lesz. A kellékek rendszerét sokféleképpen alakítják ki. Elsősorban a raktár méretét és a tárolandó rakományok formáját veszik figyelembe.

A méretezés, valamint a tervezés után szilárdsági, illetve esztétikai szempontból is eleget tesznek az elvárásoknak. A raklapos állvány összetételét, típusát illetően lehet dupla és szimpla kialakítású. Ezeket lehet variálni, így maximálisan kihasználhatja a raktár kapacitását.

Felépítését illetően szerelt vagy hegesztett állványkeretekből és vízszintes tartó gerendákból tevődnek össze. A raklapos állvány magassága nem kötött, ezért a vásárló igényeinek megfelelően alakítható. A méreteit a helyiség adottságához vagy az anyagmozgató méreteihez célszerű igazítani.