akácméz
Vásárlás

Miért hasznos az akácméz a szervezetnek?

A méz sokak által szeretett csodálatos termék. Az akácméz sütemények, édességek és italok készítéséhez használt különlegesség, amit népi gyógymódként is használnak a különféle betegségek kezelésére és bizonyos kozmetikai eljárásokhoz, az egyedülálló tulajdonságainak köszönhetően. De miben különbözik a hagyományos méztől?

Az akác az ország déli régióiban nő. Virágzása májusban kezdődik és legfeljebb 2 hétig tart. Ha ilyenkor meleg és száraz az idő, akkor a méheknek van idejük nektárt és virágport gyűjteni. A friss akácméz színe a növények változatosságától függ. A fehér akácból készült méz világos, míg a sárgából készült citromszínű árnyalattal rendelkezik.

Az akác nektárja hipoallergén tulajdonságokkal bír és még a cukorbetegek is fogyaszthatják. A nektárban található enzimek elősegítik az emésztést és az anyagcserét a szervezetben. Ez a csemege hasznos a vérnyomás csökkentésében, valamint a szív- és az érrendszeri betegségek esetén is. Az akácmézet a szépségiparban a feszesítő, öregedésgátló tulajdonságai miatt alkalmazzák.