albérlet árak Budapest
Szolgáltatás

Mérséklődni látszanak az albérlet árak Budapesten

Bizonyára egyik fővárosi lakos előtt sem titok, hogy Budapest világrekorder volt az ingatlanárak növekedésében. Az albérlet árak Budapest városában teljes mértékben elszabadultak. Ennek magyarázata, hogy a főváros évek óta nagy népszerűségnek örvend, akár az oktatás, akár a munkavállalás területén.

A vidékinél magasabb munkabérek, a szórakozási lehetőségek, gyerekprogramok ezt a tendenciát csak erősítik. A világjárvány hozott némi enyhülést ezen a téren, hiszen a digitális oktatásnak és az online munkavégzésnek egyik termése, hogy számos albérlet felszabadult az elmúlt év során. Az albérlet árak Budapest kerületeiben a pandémia hatására valamelyest csökkentek vagy stagnáltak. Ez a tendencia egyébként a megyei jogú városokban is tapasztalható.

Aki kényelmesebb, szebb lakást keresett elérhetőbb áron, az remek felhozatal között válaszhatott. Az olcsóbb albérlet árak Budapesten azt vonták maguk után, hogy jobb környéken, korrektebb feltételek mellett jutottak tágasabb és komfortosabb otthonhoz, jóval kedvezőbb áron, mint azelőtt.