A méheket mindenki ismeri: szorgos, alapvetően aranyos rovarok, amelyek jelentős szerepet játszanak a növények beporzásában. De hogy általuk méhpempő is nyerhető, nemcsak méz, nos, az talán kevéssé köztudott dolognak számít. Ugyanakkor a méhpempővel igenis számolnia érdemes mindenkinek, akinek fontos az, hogy rendelkezésre álljon egy olyan szuperélelmiszer, mely gyulladáscsökkentő hatású, mely méregtelenítő hatással rendelkezik, mely megoldást tud nyújtani a szív- és érrendszeri problémákra, mely szabályozni tudja a vérnyomást, csökkenteni az infarktus esélyét – és így tovább. A méhpempő ugyanis képes erre, és még többre is!
Ez az anyag a méhek garatmirigyében termelődik, s fehéres, sárgás színnel, szúrós illattal, savanykás ízzel rendelkezik; olyan különleges ez a pempő, hogy az anyakirálynőt ezzel táplálják a dolgozó méhek! A pempőben fontos szerep jut az úgynevezett acetilkolin nevű ingerületátvívő anyagnak, valamint a 10-HDA-savnak, mely a szervezet védekezésében tud segíteni. Segítségükkel a test esetében a korábban felsorolt jótékony hatások mind elérhetőek lesznek. Ha természetes módon erősítené meg immunrendszerét, gondoljon a méhpempőre mint komoly immunerősítő anyagra!