Szolgáltatás

Húsvéti versek a csodáról szólnak

Húsvéti versek a csodáról szólnak
Húsvéti versek a csodáról szólnak

Húsvét ünnepe, sokszor igazságtalanul kicsit háttérbe szorul a karácsony mögött. Pedig húsvétkor is egy hatalmas csodára emlékezünk, ami nélkül a karácsony üzenete sem lenne teljes. Mit érnénk, ha nem lenne megváltás, ha nem tudnánk, hogy bűneink ellenére is van helyünk a mennyben, mert valaki meghalt és feltámadt értünk?

A húsvéti versek gyönyörűen megfogalmazzák azt, amit nekünk sokszor nem sikerül. Elmondják azt a megdöbbenést, fájdalmat, borzalmat, amit a nagypéntek jelent és azt a fellélegzést, örömet, amit a húsvét hoz.

A nagy rohanásban néha nehéz egyáltalán belegondolni, hogy mit üzen nekünk a húsvét és ha még szakítunk is egy kis időt az ünneplésre, lehet csak a családi együttlétről – ami persze szükséges – és a locsolkodásról szól. Jó néha egy kicsit elcsendesedni és a családdal együtt vagy egyedül félrevonulni és meghallgatni a húsvéti versek üzenetét, így gazdagabbá, teljessé tenni az ünnepet. Szánjunk néha egy kis időt a lelki dolgokra és akkor a mindennapiakhoz is több erőnk lesz!