hullámos papagáj
Szolgáltatás

Hihetetlenül elbűvölő a hullámos papagáj

A kisebb testű papagájok nagyon közkedveltek az otthonokban, amikor a háziállat kiválasztására kerül a sor. Lakásban is egyszerűen tarthatóak és viszonylag könnyű a tisztántartásuk is. Éppen ezért nem meglepő, hogy a vidám és hihetetlen színekben pompázó hullámos papagáj rendkívül népszerű választás. Arra azonban oda kell figyelni, hogy egyszerre több egyedet vegyünk ugyanebből a fajtából.

Hiszen a természetben is hatalmas kolóniákban élnek, kifejezetten társas lények. A hullámos papagáj csak a saját fajtát tűri meg. Szemet gyönyörködtető színekben fordulnak elő és a hangjuk is nagyon kellemes. Meglepően sok hangot használnak az egymással való kommunikációhoz.

Fontos, hogy lefoglaljuk a hullámos papagáj idejét. Hiszen, ha unatkoznak egész nap, akkor nagyobb eséllyel fognak megbetegedni. A fürtös köles tökéletes választás erre. Az ára kedvező és az állat is jól szórakozik csipegetés közben, ráadásul nagyon egészséges ez a táplálék a madaraknak. Elég felakasztani a kalitkába és fürtökben lógnak majd róla a papagájok.