Szolgáltatás

Gyors és erőteljes hajnövesztés

Hajnövesztés
Hajnövesztés

Sokan vannak, akik kifejezetten szeretik, ha a hajuk jó hosszúra megnő, mert akkor különleges frizurákat alakíthatnak ki. Természetesen ehhez szükség van arra is, hogy a szálak kellően erősek és egészségesek legyenek. Ezt könnyen elérhetjük azzal, ha megfelelő vitaminokat és ásványi anyagokat viszünk be a szervezetbe. Azonban ne higgyük azt, hogy a hajnövesztés óriási mértékben serkenthető, de egy kicsit rásegíthetünk. Az emberi szervezet pontosan ugyanúgy működik, mint minden más élő anyag.

Ha megkapja a megfelelő mennyiségű törődést és nem utolsósorban a kellő tápanyagot, akkor bizony erőteljesen és gyorsan fejlődik. Sajnos azonban hajlamosak vagyunk arra, hogy elhanyagoljuk magunkat és aztán nem értjük, hogy mi a probléma. A hajnövesztés azonban nem mindig a gyorsaságról szól, hanem arról, hogy ami létrejön az kellően erős és fényes legyen. Nem kell bedőlnünk az olyan meséknek, miszerint a meleg ollóval történő vágás segíti a szálak fejlődését, viszont a régi népi gyógyászatban is felhasznált anyagok, amilyen például a csalán, hozzájárulhat az erősödéshez.

Igyekezzünk minél több olyan vitamint fogyasztani, ami a hajnövesztés esetében elengedhetetlen. Lássuk, hogy mégis melyek ezek! A B komplex, H és E vitaminok jó hatást váltanak ki, de ez még nem elég. Kellő mennyiségű és rendszeresen bevitt ásványi összetevőkre is szükség van, amelyek közül fordítsunk figyelmet a vas, magnézium, cink és szilícium elemekre. Mindezeknek az összetevőknek a jelenlétében, a hajnövesztés akár még valamilyen szinten fel is gyorsulhat.

Általánosságban elmondható, hogy havi 1 centiméter a megszokott fejlődés szakasza. Aztán, ha sikerül idővel elérnünk a várt célunkat, akkor érdemes kellő energiát fordítani az hajszálak megőrzésére is. Nem kell megijedni, ha bizonyos mértékű hullást tapasztalunk, ugyanis ez természetes folyamat és gyorsan pótlódnak az elvesztettek. A táplálkozás mellett, a megfelelő gyógynövény tartalmú samponok is a hajnövesztés elősegítésében játszanak szerepet. Ilyen módon a hatóanyagok azonnal a fejbőrbe szívódnak be.