Szolgáltatás

Az ideális macskaeledel tulajdonságai

Macskaeledel
Macskaeledel

Nincs a macskáknál mozgékonyabb állat, legalábbis azok között, amelyek az emberek környezetében élnek. Azonban ez a mozgékonyság rengeteg energiát felemészt, ezért szükség van a rendszeres pótlására. Az ideális macskaeledel elegendő energiát biztosít ezeknek a kistigriseknek, hogy egész nap tudjanak vadászni és játszani. Gyakran elkövetik azt a hibát, még a gyakorlott gazdik is, hogy maradékkal táplálják a kedvenceiket.

Ez azonban hosszútávon nem jó megoldás. Persze néha oda lehet nekik adni néhány megmaradt finom falatot asaját ételeinkből is, főleg, ha az valamilyen húskészítmény. Hiszen tudjuk jól, hogy a macskák, a kutyákhoz hasonlóan, ragadozó életmódot folytatnak. Így a fő táplálékuk a hús, ehhez van berendezkedve az emésztőrendszerük is.

Néha szükségük van némi növényi rostokra, amelyek segítik az emésztést és a tápanyagok felszívódását. Ha a cica kint járkál az udvaron, akkor megoldja a növényi anyagok pótlását, azonban ha a lakásban tartjuk az állatot, akkor a megfelelő összetételű macskaeledel vásárlásával gondoskodhatunk az egészséges falatokról. A macskaeledel összeállításakor a szakemberek gondoskodnak arról, hogy minden fontos alapanyagból a megfelelő mennyiség kerüljön bele.

Így a hús mellett, van kellő mennyiségű növényi rost, vitamin és ásványi elem, amitől a macskák bundája fényes lesz és az egészségi állapotuk is tökéletes lesz. Ez pedig boldoggá teszi a tulajdonosokat. Arra is figyeljünk, hogy a macskaeledel nedvességet is tartalmazzon, hiszen a cicák ritkán isznak! A szükséges folyadékot főleg a táplálékkal veszik fel, ezért a száraz tápok mellett, konzervet is kell adni nekik néha.