Webáruház

A fotós világítás hatékony segédeszközei

Fotós világítás

Mindenkinek jólesik, amikor az általa készített képek dicséretben részesüljenek. A megfelelően használt fény nagyon fontos mozzanata a profi fotó készítésének. A fotós világítás az egyik igen lényeges részlete a minőségi kép előállításának.

A megfelelően használt fények döntő befolyással bírnak, amikor fotót készít. Nagyon fontos hogy a megfelelő pontra koncentráljon. Lehetőség van lágy világítással vagy fényfoltokkal látványosabbá tett felvételek készítésére is. Amikor zárt helyiségben örökít meg a képeket, gyakran elég egy-két fényforrás használata. A fotós világítás hangsúlya mindig a kifinomult környezetet kell hangsúlyozza. A képek készítése során használhat lágy, kemény, szórt és irányítottan szórt fényeket.

Azt viszont mindenki tudja, hogy ezeknek az eszközöknek ára van, főleg ha valaki egy műtermet szeretne működtetni, hiszen ilyenkor szükség lesz a fényviszonyokat befolyásoló eszközökre. A fotós világítás befolyásolására alkalmazhat derítőlapokat is, amelyekkel a fényt az árnyékos részekre is lehet irányítani.