Webáruház

A folyóka fontosabb tudnivalói

Folyóka fontossága

A csatornarács rengeteg helyen fontos kelléknek bizonyul, aminek hiányában bizonyos tevékenységeket nem lehetne biztonságosan elvégezni. Ennek a másik, talán ismertebb neve a folyóka, ami építkezéseken igen kedvelt.

Mivel rengeteg típusú megvásárolható a webshopokban vagy egyenesen a gyártóktól, sokan vannak, akik nem tudják, melyik modellt lenne ajánlatos beszerezni. A legnépszerűbb folyóka a 25×3-as lapos acélból készült és a 33-as bordaosztással rendelkező modell. Ennél a különlegesebb, masszívabb rácsot fogadó keret 30x30x 3-es hengerelt szögacélból készül. Ezt a nívóra adó gyártók még ellátják a megfelelő helyzetű és számú falazókarmokkal is. A folyóka egy teljes szettet is alkothat, ha adott a fent említett paraméterekkel rendelkező szögacélkeret.

Mielőtt bárki is megveszi ezt, nem szabad kihagyni a tulajdonságokat illetően, hogy a folyóka esetében a víz elvezetésére szolgáló csatornát a helyszínen öntött betonból szükséges megcsinálni. A teljes eszköz tömege mindössze 10 kilogramm, ezért a cipelése nem okoz gondokat.