Szolgáltatás

A fogászati implantátum és a híd különbségei

Fogászati implantátum

Ma már a fogorvosok is használnak olyan technikákat, amelyek eredetileg más területen lettek ismertek. A beültetés vagy a fogászati implantátum viszonylag új keletű eljárásnak számít, azonban e rövid ideje is, amióta használják bebizonyosodott róla, hogy a többi megoldással szemben rengeteg előnnyel jár.

A fogászati implantátum elterjedése előtt a hiányzó fogat vagy fogakat híddal erősítették a mellette lévő fogakra. Ennek nagy hátránya, hogy két olyan fogat is érint, amely valószínűleg egészséges, de ezzel az eljárással nagy eséllyel roncsolódhat. A fogbeültetés esetén ilyen nincsen, hiszen a fog önállóan tartja magát, pont úgy, mint az egészségesek.

A fogászati implantátum felhelyezése hosszútávon több időbe telik, mint egy hídé, hiszen a begyógyult ínybe fúrnak egy csapot, amelynek be kell gyógyulnia, ezt követi a konkrét fog felhelyezése, amelynek megtervezéséhez és előállításához is idő kell. Általában a fogászati implantátum ára is meghaladja a hídét, de a tartóssága könnyedén vetekszik vele.