talajtakaró növények
Szolgáltatás

Ezért hasznosak a talajtakaró növények!

talajtakaró növények
Talajtakaró növények

Érdemes a kertet annak jegyében megtervezni, hogy éppen milyen célunk van vele. Ha szeretjük a kaotikusságot, akkor felesleges követnünk bármilyen ültetési sorrendet és hagyhatjuk, hogy a természet vegye át az irányítást. Amennyiben kellemes délutáni sétákat akarunk tenni, esetleg a családdal játszani szeretnénk a virágok között, akkor elengedhetetlen a gondos tervezés. Hogy jönnek mindehhez a talajtakaró növények és mégis milyen szerepet töltenek be?

A megnevezésük sokat elárul róluk. Hasznosságukhoz kétség sem fér, ugyanis óvják a földet a különféle behatásoktól (szél, vízerózió, erős napsugárzás) és gyomfojtó hatásuk is megfigyelhető. A talajtakaró növények egy paplanként fedik be a felszínt és egyszerűen remekül néznek ki.

Természetesen időnként fontos a karbantartás, különben nagyon elvadulhat az állomány. Bátran alkalmazunk több változatot ezen szépségekből, hogy megteremtsük a mozaik jelleget. A talajtakaró növények több változatát megtaláljuk a virag-online.hu oldalon és amelyik megtetszik, azt azonnal meg is lehet rendelni.