új pályázati lehetőségek
Szolgáltatás

EU-s pályázatok 2022-ben: Milyen lehetőségek vannak még év végéig?

Egy vállalkozás csak akkor képes prosperálni, ha megvan ehhez a megfelelő anyagi fedezet. De nem könnyű megszerezni a fejlődéshez szükséges anyagiakat, ezért sok cégtulajdonos megpróbál pályázatból forráshoz jutni. Az új pályázati lehetőségek megragadásában rengeteget tudnak segíteni az olyan weboldalak, mint például a forrascentrum.hu. A Forrás Centrum Kft. kiváló szakemberei hatalmas segítséget nyújthatnak az ügyfeleiknek, hiszen nagy tapasztalatuknak és szakértelmüknek köszönhetően, közel 900 nyertes pályázattal 13 milliárd Ft támogatást nyertek el a klienseiknek, sikerdíjas konstrukcióban.

Több alternatív lehetőség is kínálkozik a finanszírozási konstrukció kiválasztása során egy vállalkozásnak, ami lehet tőke, hitel, pályázat vagy saját forrás. A pályázati források első látásra ingyen pénznek tűnnek, viszont ebben az esetben is vannak előírások, kötelezettségek, amelyek költségeket jelentenek az adott cégnek. Ráadásul az EU támogatásnak az a legnagyobb hátránya, hogy nem mindig akkor van pályázati kiírás, amikor a vállalkozónak szüksége volna rá.

Az a vállalkozó, aki rugalmasan és viszonylag gyorsan szeretne forráshoz jutni, a hitel irányában találja meg a megfelelő konstrukciót. Napjainkban számos, államilag támogatott hitelprogram áll rendelkezésre, akár forgóeszköz-hitelről, akár beruházási hitelről legyen szó, mint a mikrohitel, a Széchenyi Kártya, Európa Hitel stb. Továbbá, kockázati tőkeforrásból is történhet a finanszírozás.

Ezen lehetőségek közül a legdrágább a tőke, a kockázati tőke típusú finanszírozás. A tőke befektető alap esetében üzletrészt kap a befektetéséért, vagyis tulajdonossá válik. Bármelyik lehetőséget szeretné is egy vállalkozó kihasználni, a szakértői segítség minden esetben jól jön. Bár már 2022 év vége felé járunk, mégsem biztos, hogy az idén már nem lesz semmilyen lehetőség. A forrascentrum.hu weboldalon keresztül igényelhető a pályázatfigyelési szolgáltatás, amire nagyon egyszerűen fel lehet iratkozni és még fizetni sem kell ezért. Iratkozzon fel Ön is!