falhoronymaró gép
Webáruház

Egy kis segítség a falhoronymaró gépek használatához

A vezetékek helyének kivésése mondhatni gyerekjáték egy ilyen eszközzel, amennyiben értünk a használatához. Egy új ház felépítésénél vagy lakásfelújításnál sokat segíthet egy jó falhoronymaró gép. Van miből válogatni, már csak azzal kell tisztában lennünk, hogy milyen modellre van szükségünk. Továbbá, érdemes némi ismerettel is rendelkezni, főként, ha egy új elektromos hálózat vagy a régi bővítése, felújítása a cél.

A horonymaró gépek felépítése egyszerű, ezen belül viszont számos hasznos funkcióval rendelkezhetnek. Egy erőteljes motorra mindenképp szükség lesz, ami nem adja fel a huzamosabb használat ellenére sem. Ezért fontos a teljesítménye az adott változatnak. A teljesítményt tekintve nagyjából a 1320W és 2400W közötti skálából válogathatunk. Nem árt, ha a gépben túlterheléskapcsoló is van, mert ezzel elkerülhető a túlmelegedés vagyis a motor leégése. Az állítható vágási mélység vagy az egyszerű korongok cseréje szintén az extrák közé tartozik.

A horonymaró gépek állíthatósága szintén szabad mozgásteret kínál, mind mélység, mind szélesség szempontjából. Ennek köszönhetően, teljesen személyre szabott hálózat alakítható ki, az igényeinknek megfelelően. A tökéletes végeredmény érdekében, nem mindegy, hogy miként járunk el az új vagy régi hálózat felújításakor. Új ház építésekor viszonylag könnyebb a dolgunk. Rajzoljuk be, hogy hová szeretnénk elhelyezni a csöveket, vezetékeket és máris kezdődhet a munka a porszívóhoz csatlakoztatott falhoronymaróval. Amint ezzel elkészültünk, kézi vésővel is kivéshetővé válik a fal.

A felújítás már nehezebb, mert ismernünk kell a régi vezetékek helyét. Nem mindegy az sem, hogy milyen mélyre vágunk. Amennyiben nem rendelkezünk kellő ismerettel az elektromos hálózatokat illetően, akkor inkább egy szakember jelenlétében végezzük a munkát. A falhoronymaró használata nem tartozik a tiszta munkák közé. Ajánlott a fülvédő tok, védőszemüveg és a pormaszk viselése munka közben. Ezek a védőfelszerelések szintén a kínálat részét képezik, így minden egy helyről beszerezhető.