Szolgáltatás

Címketervező szoftverek

masterprint.eu
masterprint.eu

Az ipari kódolás és jelöléstechnika fontos részét képezi a címkézés. Legyen szó akár a gyártósorról leguruló termék jelöléseiről, akár a forgalmazók által elhelyezett magyar nyelvű ismertetőkről, vagy a kisebb mennyiségben felhasználásra kerülő típusokról, a címkézés követelményeihez a legkülönfélébb címketervező szoftverek szerezhetőek be. Csak a legritkább esetben fordul elő, hogy minden szempontból azonos címkék előállítására van szükség, így a speciális beállítások, és az egyedi megvalósítás nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy gyors, és a kívánt eredményt produkáló legyen a címkenyomtató használata..

Az egyforma tartalmú címkék előállításához gyakorlatilag nincs szükség komolyabb beállításokra, csak a dátumpecsét használatához szükséges helyet kell üresen hagyni, s minden egyéb változatlan marad minden egyes címke esetében. Jobban szükség van a címketervező szoftver kínálta lehetőségekre abban az esetben, ha változó tartalommal szükséges a nyomtatás. Ennek több típusa létezik, lehet szó sorszámozott, vagy adatbázisból nyomtatott, eltérő szöveges tartalommal bíró címkékről.

Az egyforma tartalom helyett, vagy mellett tehát szükségessé válhat sorszámozott címkék nyomtatása is. Számtól, ismétlődéstől függetlenül segítséget jelentenek a címkéző szoftverek, hogy az igényeknek maximálisan megfelelő változatok kerülhessenek ki a gépből. Abban az esetben, ha a matematika nyelve nem elegendő a szoftver számára, hanem például szövegeket kell a címkén megjeleníteni, akkor ezt excel táblázat használatával is meg lehet oldani. A legjobb szoftverek valamennyi kódtípus nyomtatására alkalmasak, sőt, változó és fix adatokat is fel lehet segítségükkel minden gond nélkül tüntetni a címkén. Címkenyomtató használatakor a masterprint.eu véleménye szerint is érdemes olyan program mellett dönteni, amely minden, jövőben felmerülő igényt képes magas fokon kiszolgálni, alkalmazása pedig még kezdő felhasználóknak sem jelent problémát.

Egy jól megtervezett címke nem csak a feltüntetni szükséges információkat, vonalkódot, termékismertetőt és összetételt tartalmazza, hanem ehhez akár logót, ábrát is, melyeknek színes nyomtatására is lehetőség nyílik. A terület fontosabb, mint sokan gondolnák, hiszen a terméken elhelyezett információk, útmutatók, a gyártóval való kapcsolatfelvételhez szükséges adatok mind olyan tudnivalók, melyekről nem csak az árucikket, de a gyártót is megítélik az emberek. Mind a logisztika, mind a raktározás terén elengedhetetlenek azok a feltüntetett adatok, hogy a logóról, mint a marketing fontos eszközének szerepéről, és reklámértékéről már ne is beszéljünk. Ha odafigyel a címketervező szoftverek kínálatából való választásra, akkor a bonyolult, többféle adatot tartalmazó címkék egyedi kialakítása garantáltan nem jelent majd problémát. A siker nem csak az elérhető árakon és a magas minőségen múlik, hanem a vásárlókkal való kommunikáción is, s ennek egyik remek eszköze a terméken elhelyezett címke. Kommunikációs és marketing szerepéről ne feledkezzen meg a gyártás során!