Látványos eredmény Tabatával
Egészség

A Tabata edzésmódszer kézzelfogható előnyei

Már rengeteg olyan edzésféle létezik, amit direkt szakemberek fejlesztettek ki a megfelelő testalkat eléréséhez. A Tabata edzésmódszer hatékonyságát is rengetegen bizonyították az elmúlt időszakban. Mitől tudott ennyire sikeressé válni ez a sport?

A Tabata lényege, hogy egy nagyon intenzív testmozgást végezzünk el, viszonylag rövid időn belül. Ezáltal sokkal jobban beindul a zsírégetés, mintha hosszabb idő alatt mozognánk kisebb energiaszinten.

Azok a tényezők sorolhatóak az előnyök közé, mint például a nagyfokú izzadás, valamint az izmok kellő átmozgatása. Sokan érezhetik úgy a Tabata edzésmódszer alkalmazása alatt, hogy olyan izmaik mozognak, amelyeknek addig még a létezéséről sem tudtak.

Olyan feladatok tartoznak az edzésbe, mint a már sokak által is ismert planking, guggolások, kitörések, fekvőtámaszok, valamint a helyben futás is. Ezáltal arra sincs szükség, hogy személyi tréner segítségét kérjük, esetleg lemenjünk a kondiba, hiszen könnyedén elvégezhetjük a Tabata edzésmódszer feladatait a lakásunkban is. Ami pedig a legjobb, hogy mindössze 15 percet kell rászánnunk.