redőny motorizálás
Vásárlás

A redőny motorizálás alapvető feltételei

A legtöbb szemléleti mód alapja, hogy az okosotthonok már a tömény luxust képviselik. Azonban ez közel sincs így! Hiszen a redőny motorizálás sokkal egyszerűbb és költségkímélőbb, mint azt elsőre gondolnánk. Viszont fontos megemlítenünk, hogy alapvetően nem minden típusú rolót fel lehet szerelni motorral, elektromossá téve így. Talán az egyetlen a műanyag, amire abszolút kijelenthetjük, hogy nem éri meg felszerelni rá a motort.

Ugyanis ezeken általában nem azonos távolságokra vannak a lemezek, ezáltal pedig könnyedén akadást okozhatnak a fel-, illetve a lehúzáskor. A redőny motorizálásra kimondottan alkalmas a masszaív anyagok közül a fa vagy az alumínium.

Amennyiben ilyen rolóval rendelkezünk, csupán arra kell figyelmet fordítanunk, hogy gyárilag legyen benne szétcsúszás-gátló, illetve egységes méretűek legyenek a lécek és a közöttük elhelyezkedő távolság is arányos legyen. Természetesen ahhoz, hogy eldöntsük a már meglévő példány alkalmas a redőny motorizálásra, mindenképpen kérjük ki egy szakember véleményét!