Webáruház

A mobil üzemanyagkút sok problémát megold

A mobil üzemanyagkút remek
A mobil üzemanyagkút remek

Vannak szerkezetek, amelyek sok problémát képesek megoldani, hiszen annyira hatékonyak, hogy sokan már-már csodálkoznak a modern és fejlett technológián. A mobil üzemanyagkút is képes a mezőgazdaságok számára biztosítani mindig a gázolajat.

Ezzel a szerkezettel könnyedén hordozható nagyobb mennyiségű üzemanyag is. A gépparkok számára is sok üzemanyag szükséges, azonban ezeknek ellátása is szinte lehetetlen volna a mobil üzemanyagkút segítsége nélkül. Tulajdonképpen ez többfajta kutat is magába foglal, hiszen ennek a hordozható tárolónak is többféle típusa van.

A mobil üzemanyagkút nem más, mint a konténerkút, amely hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, de ehhez a kategóriához tartozik az IBC tartály is, vagy másik nevén a transportable tank, magyarul hordozható tartály. Ezeket leginkább azért fejlesztették ki a mérnökök, hogy kisebb, nem ipari mennyiségű, 200-300 liter közötti üzemanyagot könnyedén és biztonságosan lehessen szállítani.

A mobil üzemanyagkút számára nem szükséges tető vagy bármilyen védő burok, mivel a tartályt egy külső konténer védi a környezeti hatásoktól. Ezeket az ellátórendszereket természetesen minden biztonsági szabályzatnak megfelelően készítik a gyártók.

Minden berendezés meg kell feleljen a Veszélyes Áruk Európai Szabályzatának. A mobil konténerkút egy fém raklapra van elhelyezve, hogy ezáltal targoncával is könnyen szállítható legyen, de ha esetleg tele lenne a tartály, akkor a felső emelőfülek segítségével föntről is lehetséges a mozgatás. A hordozható üzemanyagkút minden tanúsítvánnyal rendelkezik, így fuvarozáskor a szállító járműnek nem kell rendelkeznie ADR vizsgával, csak a megfelelő jelzéseket kell feltüntetni, a járművezetőnek pedig rendelkeznie kell a kis ADR vizsgával.

A mobil üzemanyagkút minden szempontból tökéletes választás azok számára, akiknek nagyobb járműkonvojuk van, hiszen ezek üzemanyag-szükségletét igencsak nehéz lenne közkutakból beszerezni. A mobil üzemanyagkút mindennel el van látva, így nemcsak tárolja az üzemanyagot, hanem kiszolgálni is képes az embereket.