Kellemes meleg a lakásban
Webáruház

A hőtükör az űrtechnológiát képviseli

Kellemes meleg a lakásban
Kellemes meleg a lakásban

Valószínűleg sokaknak ismeretlen lehet ez az anyag, hiszen elsőre sok mindenre lehet asszociálni az elnevezés alapján. A hőtükör egy olyan speciális festék, ami mikro méretű kerámiagömböket tartalmaz. Ezekben az apró gömböcskékben vákuum van. A tudomány jelenlegi állása szerint, a vákuum az egyik legjobb hővezetést gátló közeg.

Így már egyszerűen érhető, hogy miért olyan hasznos, hogyha ilyet használunk a beltérben. Az olyan helyiségekben, ahol hőtükör kerül fel a falakra, ott sokkal kevesebb energiára van szükség a fűtéshez.

A hideg falak számtalan lakásban okoznak problémát, mivel ezek a pára lecsapódásában is nagy szerepet játszanak. Viszont a láthatatlan méretű kerámia gömböcskék visszaverik a hőt, így megszűnik a fal hideg sugárzása. Rendkívül egyszerű és ötletes módszer egy lakás energiatakarékosságának a növelésére.

Mi sem bizonyítja jobban a hatékonyságát, mint az, hogy először az űrkutatásban használták az űrrepülők hő-védelmére. Manapság azonban már bárkinek elérhető a hőtükör, ami azonban nem azonos a hőszigetelő festékkel.