futsal labda
Vásárlás

A futsal labda legfontosabb kritériumai

A teremlabdarúgás kevésbé népszerű a szabadtéri focihoz képest, de hazánkban nagyon sok támogatója van, akik amatőr vagy profi szinten rendszeresen űzik ezt a sportot. Miért érdemes ezt csinálni és mit kell figyelembe venni a futsal labda kiválasztáskor? Nézzük!

A teremfoci rendszeres űzése lehetővé teszi a szép alak megőrzését és a súlyfelesleg leadását. Ez egy nagyszerű lehetőség a test állapotának és hatékonyságának javítására is. A teremlabdarúgás lehetővé teszi a sportolónak, hogy kiváló technikát fejlesszen ki, ami később jól jöhet a szabadtéri játékok során.

A sportág másik előnye, hogy minden játékos megtanulhatja, miként kell megfelelően játszani védekező és támadó pozícióban. A játékhoz használt futsal labda gömb alakú és ideális esetben műbőrből készül. A leggyakrabban használt anyagok a poliuretán és a PVC. A jó minőségű futsal labda kerületének 62 és 64 cm között kell lennie. A súlya nem lehet kevesebb, mint 400 és nem lehet több, mint 440 g. A futsal labda megfelelő pattogása 55 cm és 65 cm között kell legyen.