Fog implantátum
Egészség Webáruház

A fog implantátum fogalomról pár szóban

Amikor fogpótlásról beszélünk, jó ha előre tudjuk, mibe vágjuk a fejszénket. A fog implantátum egyre elterjedtebb módszer a végleges fogpótlásra és ez nem véletlen.

Ha egyszer elkészült, nincs vele többé gond. Ezt igazán csak az tudja értékelni, akinek volt már problémája a műfogsorral. Mi is az a fog implantátum? Nagyon röviden egy műfog, amelyik ugyanúgy épül fel, mint az igazi. Az implantátum alapja nagyon leegyszerűsítve egy fémcsavar, amit az eltávolított beteg gyökérnek a helyére csavarnak be a csontba.

Nem hangzik jól, de fájdalommentes az eljárás. Ez a fémcsavar lesz az új mű foggyökér, aminek a tetejére csavarozható fel a szép és fehér műfog, ami már a szájban látható. Mennyire biztonságos?

Teljes mértékben! A csontba ágyazódó fémcsavar anyaga egy különleges ötvözet, általában titán vagy cirkónium, amit már régóta használ az orvostudomány, például csípőprotézisek készítéséhez, így a használatuk teljesen elfogadott. Egy szép fog implantátum elkészítése komoly szakmai tudást igénylő és összetett munka.