Webáruház

Szőnyeg gyerekszobába nem biztos, hogy jó választás

Szőnyeg gyerekszobába

Ha az otthonunk padlóburkolati rendszerekről esik szó, sokszor felmerülhet a kérdés, hogy mi a helyzet a gyerekszobával? Milyen padlót érdemes ott alkalmazni, tekintettel a gyerek biztonságos és kényelmes életvitelére.

A legtöbb szülőnek a szőnyeg gyerekszobába ideális megoldás, hiszen puha és meleg, a csemetéknek pedig pontosan kell. Azonban, ha jobban belegondolunk, az előnyök és hátrányok szempontjából, több hátránnyal szembesülünk. A por és kosz képződése fokozottan van jelen, hiszen a csöppségek nem vigyáznak úgy a környezetükre, mint a felnőttek. Elkerülhetetlen egy-egy étel vagy ital által okozott folt, de akár poratkák jelenléte is. A szőnyeg gyerekszobába tehát nem feltétlenül a legjobb választás a kicsiknek.

Játszószőnyegnek használható sok típus, ezeket azonban érdemes napi szinten kiporszívózni, tisztán tartani. Semmiképpen ne burkoljuk a teljes felületet szőnyeggel. A parafa burkolat sokkal jobb választás lehet, hiszen meleg és rugalmas tulajdonságai révén, ugyanazt nyújtja, mint egy szőnyeg gyerekszobába, viszont sokkal könnyebben tisztítható.