műfenyő
Vásárlás

Szép, olcsó és környezetbarát a műfenyő

A karácsony előtti favásárlás mindig meglehetősen nagy költséggel és nem utolsósorban idegeskedéssel jár. Ezt az ördögi kört könnyedén meg lehet szüntetni egy műfenyő beszerzésével. Sokan választják a természetes tűlevelű fát azzal az indokkal, hogy az sokkal szebb és illatosabb, mint a műanyagból készült változat.

Nos, az igazsághoz hozzátartozik az, hogy a manapság megvásárolható műanyag típusok olykor még sokkal szebbek is, mint az “eredetiek”, sőt, alig lehet megkülönböztetni a legszebb fenyőtől. A műfenyő ráadásul más előnyökkel is jár. Az egyik a környezetünk védelme. Bizonyára kevesen tudják, hogy átlagosan 5-8 évbe telik, míg egy szükséges méretű fenyő felnő, ráadásul minden évben újabb és újabb fákat vágnak ki.

Egy műfenyő megvásárlásával hosszú évekre megszakíthatjuk ezt a láncot, hiszen a jó minőségű változatok sokáig gyönyörűen mutatnak. Végül, de nem utolsósorban érdemes egy ilyen fára spórolási lehetőségként is tekinteni. A kezdeti “befektetés” után ugyanis évekig nincs gondunk a karácsonyfára.