spandex méteráru
Webáruház

Spandex méteráru az otthon dekorációjában

A rugalmas anyagok nagyon divatosnak számítanak a modern otthoni dekorációs ágazatban. A spandex méteráru megjelenése előtt, az embereknek nagy textildarabokkal kellett letakarniuk a berendezési tárgyakat és be kell hajtogatniuk a széleket. Ez kétségtelenül jó ötlet volt, de csak addig tartott, amíg valakinek újra le kellett ülnie a székre vagy az ágyra. A spandex méteráru azonban nagyon hasznos az ilyen problémák elrendezésében. Bár manapság rengeteg különböző rugalmas anyaggal találkozhatunk, a leggyakrabban mégis ez az a típus, amit a lakástextíliák készítéséhez alkalmaznak.

Ez lehetővé teszi a belőle varrt terméknek, hogy egy adott pontig rugalmas legyen és mindent eltakarjon, ami szükséges. Az elasztikus szövetek meglehetősen népszerűvé váltak az otthonokban, különösen az általuk biztosított sokféle felhasználási lehetőség miatt. Ezek felhasználási területe nemcsak a nappalira korlátozódik, mivel a hálószobában is bátran a hasznukat vehetjük. A spandex méteráru tökéletes alapjául szolgál a stílusos párnahuzatoknak.

Nem gyűrődik a pamut futter

Ismeretes, hogy a különböző szálak kombinációja egy szövetben új érdekes tulajdonságokkal vértezheti fel a méterárut. Az ilyen anyagok egyik kiváló példája a pamut futter, ami egy kellemes és finom szövet, ami megőrzi a természetes pamut összes tulajdonságát, de ugyanakkor gyönyörűen illeszkedik az alakra és nem veszíti el a rugalmasságát. A futter megnevezés alatt a szakértők nem annyira egy konkrét szövetet, mint inkább az előállításának a módját értik.

A cérnák szövésének egyedülálló módszere abban áll, hogy további szálakat kötnek belülről a szövet alapjába, hurkokat formázva. Ennek eredményeként a pamut futter elülső oldala sima, belülről pedig puha és finom halmot képez, aminek a magassága és a sűrűsége a szálak számától függ. A szövet olyan pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, mint a jó hőszigetelés és szellőzés, a nedvszívás, a puhaság és a bolyhosodás hiánya. A pamut futter ideális az elegáns, ugyanakkor kényelmes ruházathoz, mivel jó rugalmasságot és kiváló illeszkedést biztosít.