lábgomba kezelése
Szolgáltatás

Rendszeres ápolást igényel a lábgomba kezelése

Napjainkban rengetegen küzdenek a viszkető, fájdalmas tünetekkel járó, fertőző bőrbetegségek megszüntetésével. A lábgomba kezelése és a visszafertőződésének megakadályozása a teafaolaj rendszeres használatával megvalósítható. Azonban a szimptómákat sok esetben későn ismerik fel, amikor már az egész talp és a köröm is elfertőződött. A legismertebb jel a viszkető, a hámló vagy a felhólyagosodott bőr, a jelentkező tünetektől pedig, a megfelelő terápia hiányában nagyon nehezen lehet megválni és a rendszeres ápolás mellett is nagyon sok ideig eltarthat a kezelés.

A spórák által szaporodott fertőzés a családi közös törölköző vagy a körömvágó olló egymás utáni használatával tovább adódhat. A Tycophiton ruburm nevű fonalas gombát a lakosság 80%-a elkapja, legkönnyebben az edzőtermek tusolókabinjában és a közös öltözőkben. A lábgomba kezelése gondos, mindennapi ápolást igényel és érdemes heti 1-2 alkalommal teafaolaj hozzáadásával lábfürdőt venni, ami segít a korokozók elpusztításában.

Ugyanakkor a célzott kezelés mellett nem szabad megfeledkezni a megfelelő bőrápolásról sem a mindennapok során, hiszen például a kialakult mimikai ráncok is nagyszerűen halványíthatók az alkalmas készítmények használatával. A csipkebogyó mag olaj makulátlanul beszívódik és nagyszerűen kisimítja a szem körüli, apró szarkalábakat. Az érzékeny bőrű személyek odafigyeléssel szükséges megvásárolják a felhámra felvitt kozmetikai termékeket, hogy elősegítsék annak kifogástalan kinézetét. A természetes készítmény gazdag esszenciális zsírsavakban és pompásan eloszlik a felkent területen.

A magas C-vitamin tartalmának köszönhetően nagyszerűen erősíti a hajszálereket és a kötőszöveteket is. A bőrszépítő összetevők jóvoltából a csipkebogyó mag olaj ragyogóvá és feszessé varázsolja az arcot. A fiatalabb és az idősebb korosztály egyaránt használhatja az érzékeny, kipirosodásra hajlamos felhám kezelésére, hiszen a csipkebogyó mag olaj remek gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően pedig alkalmas még a szőrtelenített és a szoláriumozott bőrréteg megnyugtatására is.