Egészség

Probiotikumokkal könnyebb az átállás a szilárd ételekre

Probiotikumok

Az utóbbi néhány évben az orvostudomány fejlődésével a szakértők egyre inkább kezdik hangsúlyozni a probiotikumok jótékony hatásait. A probiotikum készítmények tulajdonképpen baktériumokat tartalmaznak, nevezetesen tejsavbaktériumokat. Ezek jótékony baktériumok, melyek hiányában szervezetünk nem működhet megfelelően. A  probiotikus-probiotikumok.hu arról, hogy a probiotikumok mennyire fontosak gyermekek számára, mivel számos jótékony hatásuk van, többek között, elengedhetetlen szerepet játszanak az immunerősítésben.

A probiotikumok, mint tudjuk, elengedhetetlen támogatói bélflóránknak. Nélkülük nem működik megfelelően emésztésünk. Kisgyerekek esetében ez fokozottan igaz, mivel emésztőrendszerük nincs még olyan mértékben kifejlődve, mint a felnőtteké. Pici korban, amikor kezdünk szilárd táplálékokat is adni gyerekeinknek, emésztőrendszerük elkezd átalakulni. A gyors átalakulás következtében pedig könnyen felborulhat a bélflórájuk természetes egyensúlya, és ilyenkor nélkülözhetetlen ennek probiotikumokkal való helyreállítása. Az emésztőrendszer megfelelő működése kihat szervezetünk egyéb területeire is. Például elősegíti a méregtelenítést, a táplálékok könnyebb felszívódását, az immunanyagok előállítását és a vitaminok termelését.

Probiotikumokat ma már széles választékban kaphatunk gyógyszertárakban vagy akár szabad kereskedésekben is. Beszerezhetjük ezeket oldatok, szirupok, kapszulák vagy tabletták formájában. Vannak már kizárólag gyerekek számára előállított probiotikumok is. Ezeket leggyakrabban szirupok vagy oldatok formájában lehet beszerezni, mert ezek bevitele sokkal barátságosabb, főként kisgyerekek számára.

Gyerekek esetében a antibiotikum szedését általában probiotikum kúrával kombinálva szokták ajánlani, mert ezáltal még hatásosabb lesz a gyógyulási vagy megelőzési folyamat.