vadászkés
Webáruház

Olcsón is lehet jó vadászkést találni?

Nem könnyű, viszont nem is lehetetlen. Ha jó helyen keresel, akkor pénztárcabarát áron is találhatsz minőségi vadászkést. Egyáltalán mi az, ami meghatározza a kések árát? Hiszen, ha az anyaghasználatot vesszük figyelembe, akkor olyan nagy különlegességeket nem lehet felfedezni a pengék terén. Van jobb és gyengébb minőségű acélból készült kés. Logikus, hogy a silány változatok hamar kicsorbulnak, nehezen élezhetőek és inkább csak dísztárgyként funkcionálnak, mint hasznos vágóeszközként a különféle tevékenységek során.

Hogyha nem szeretnénk tízezreket fizetni egy jó késért, akkor le kell mondanunk a különféle extrákról, díszítésről, dizájnról, tartozékokról, mint pl. egy kézzel készített bőrtok. Ha csak magára a késre fókuszálunk, akkor vásárlás előtt győződjünk meg arról, hogy a penge anyaga valóban jó minőségű, mert ez fogja meghatározni az élettartamát és a használhatóságát, illetve legyen egy tisztességes markolattal ellátva.

A márkanév is felhúzhatja az árat. Természetesen a jó nevű gyártók nem bízzák a véletlenre és nem adnak ki silány terméket a kezeik közül. Ezeket a termékeket már az igényes megmunkálás és a kitűnő anyaghasználat jellemzi minden tekintetből. Külön extrának számít, hogyha kiegészítőként mellékelnek egy markáns tokot vagy fenőkövet a vadászkés mellé. A damaszkuszi acélpenge különleges megmunkálást igényel, ami szintén emeli egy kés árát, ugyanakkor nagyon jól néz ki és rendkívül ellenálló.

A legdrágább kések pedig egyértelműen azok, amelyeket hagyományos módon kovácsmesterek kézzel készítenek. Nem beszélve arról, ha az igényes pengekialakításon kívül, valamilyen egyedi markolattal látják el a vadászkést, ami készülhet minőségi faanyagból, csontból, szaruból. Ez sokat nyoma a latba a kés látványvilágát illetően. Összességében elmondható, hogy egy egyszerű, ám minőségi pengével ellátott vadászkés már 10-20 ezer Ft körüli áron beszerezhető, megbízható forrásból, mint amilyen pl. az ezkes.hu webáruház. Szemet gyönyörködtető kínálatból válogathatunk, ráadásul kedvező árak mellett.