Szolgáltatás

Nyomda a környezetkímélés jegyében

Környezettudatos nyomda
Környezettudatos nyomda

A környezettudatos életmód ma már alapfeltevése a modern emberi viselkedésnek és mindennapoknak. Az ilyen felfogás szerint élő emberek, amikor csak tehetik, környezetkímélő termékeket vásárolnak és támogatják az újrahasznosított termékek piacát.

Ezen az elgondoláson alapszik a környezettudatos nyomda alapanyagainak olyan szintű megválogatása, amelyek a legkevesebb környezeti ártalommal készülnek a gyártásuk során.

Környezetkímélő papírok azok, amelyek vagy újrahasznosított papírból készülnek, vagy olyan faanyagot használnak a gyártásukhoz, amelyek célzottan erre termesztett erdőből származnak, tehát nem pusztítja fölöslegesen azokat a fákat, amelyek nem erre a célra voltak ültetve.

Az ilyen „zöld” nyomda, nemcsak olyan természetes, növényi olaj alapú festék használatára figyel oda, ami kevesebb környezeti szennyezéssel bomlik le a természetben, mint az eddig használt nyomdai festékek, hanem a nyomdagépeket is ilyen szemléletben szerzik be. Vagyis azokat a nyomdagépeket vásárolja meg a környezettudatos nyomda, ami a legkevesebb környezeti ártalommal készült el, így támogatva azokat a vállalatokat, akik hasonló elveket vallanak.