Szolgáltatás

Nyereséget hozó euró árfolyam

Euró árfolyam

Az Unióba való belépéssel napi szinten tisztában kell lennie mindenkinek arról, hogy miképpen alakul az euró értéke. Az euró árfolyam csak kismértékben változik, hiszen elég stabil pozíciót foglal el az Európai Unió. Ugyanis a belső változások vagy a politikai helyzet nagyban befolyásolja azt, hogy az értéke növekedik vagy csökken.

A kismértékű változások azonban mindenképpen normálisnak mondhatóak. Ezért nem jó stratégia eurót tartalékolni azért, hogy később beváltsa és nyerjen rajta. Először is azért nem jó ötlet, mert nem lehet előre látni, hogy felfelé vagy lefelé fog változni legközelebb az euró árfolyam, másodsorban pedig a megvásárolt valuta már indulásból többe kerül, mint amennyiért el lehet adni. Ahhoz, hogy valaki pénzt nyerhessen ilyen módszerrel, a valuta értéke túl kell lépje a megvásárlás összegét.

Viszont, igazán csak akkor éri meg beváltani a tartalék pénzt, ha az euró árfolyam egy banki lekötésnél magasabb hozamot biztosít. Máskülönben a bankok inkább a hosszú futamidejű pénzlekötést javasolják.