Szolgáltatás

Napallergia kezelése házilag tippek az Egészségszakértő weboldalon

Napallergia kezelése házilag
Napallergia kezelése házilag

A napallergia az egyik legkegyetlenebb betegség, hiszen miként lehetne elkerülni teljesen a napfényt, ami számunkra, emberek számára már-már lételem? Sajnos azonban még a tudomány mai állása sem bíztatja semmi jóval a betegeket, a jelenlegi gyógyászati eszközök csak a tünetek kezelésére szolgálnak és nem a tünetmentesítésre.

A napallergia kezelése házilag kimerül a megelőzésben, vagyis a közvetlen napsugárzástól való tartózkodásban, így igazán nincs is valós megoldás ezen allergiában szenvedőknek.Ugyan vannak tapasztalatok, hogy bizonyos készítmények, vitamin együttesek és antioxidánsok szedése a tünetek lassabb jelentkezését, illetve enyhébb formában való megjelenését okozza, de ez még nem bizonyított és nem is mindenkinek vált be az ilyesfajta napallergia kezelése házilag.

Példának okáért, pozitív hatásról számolnak be béta-karotin, illetve az A-, E- és C-vitaminok kúraszerű alkalmazása után, amit tudományosan azzal magyaráznak, hogy az antioxidánsok az UV-sugárzás hatására kialakult szabadgyökök páratlan elektronjait magukhoz vonzzák, így megelőzik az ép sejtekkel való reakcióba lépést. Azonban, ez egyelőre csak napallergia kezelése házilag praktika, ami még nincs tényként elfogadva.

A legbiztosabb út még mindig a megelőzés, ami a reggeli és késő esti időszakokra korlátozza a szabad ég alatt való tartózkodást. A napallergia kezelése házilag a Nap sugaraitól való védelem megteremtését jelenti, ami magába foglalja a megfelelő árnyékolást, még a lakásban és az autóban is, illetve a magas faktorszámú, direkt napallergiásoknak készített naptejek alkalmazását.

Ha szeretne ilyen jellegű termékekkel megismerkedni, illetve ezek hatása, a betegség háttere és a megelőzés különböző formái is érdeklik, akkor az egeszsegszakerto.hu weboldal „A napallergia kezelése házilag‟ című cikk nagy segítségére lehet. Fontos információkhoz juthat hozzá a betegség különböző fokozatairól, a súlyossági faktor szerint szükséges lépésekről, megelőzésről és mások által ajánlott napallergia házilag tanácsokról is.