redoxpotenciál
Vásárlás

Mivel mérhető a redoxpotenciál?

A vizes oldatok redoxi tulajdonságait az ORP mérésével határozzák meg. A redoxpotenciál tehát egy olyan érték, aminek mérésére gyakran szükség lehet. Az egyik ilyen terület az otthonunk közvetlen közelében is lehet, mégpedig a medencénkben.

A medencéket fertőtleníteni klórtartalmú anyagokkal szokták, azonban az egészség érdekében nem mindegy mennyi klórt kell adagolni a vízbe, hogy a bennük lévő emberekre ne legyen káros, de a baktériumok viszont elpusztuljanak. Itt jön képbe a redoxpotenciál, hiszen a klór adagolásakor a medence vízének az ORP értéke pozitív értékeket vesz fel. Természetesen az ORP szintje más területen is meghatározó lehet, mint a borászat, akvarisztika, élelmiszeripar, stb.

Az adwa.hu webáruházban többféle redoxpotenciál mérő berendezésből lehet választani, amelyek kivétel nélkül precízen végzik el a mérési feladatokat. Előnyös áron elérhető a medence és az ipari változat, az extra pontosság érdekében pedig a legjobb választásnak az asztali típus bizonyul, amivel több paraméter is mérhető.