Webáruház

Mit tartalmaz az airsoft felszerelés?

Az airsoft felszerelés tartozékai
Az airsoft felszerelés tartozékai

A hetvenes évek végén, Japánból indult világhódító útjára az airsoft, taktikai csapatjáték. Ma már mindenhol nagy népszerűségnek örvend. Az airsoft felszerelés szerves részét képezik a valósághű fegyverutánzatok.

Ezek a pisztolyok és különböző puskák pont úgy néznek ki, mint a valódi fegyverek. Azonban hatalmas különbség, hogy ezek műanyagból készülnek többnyire és igen kicsi energiával lövik ki a golyókat, amelyek lebomló műanyagból készülnek.

Ezek a golyók nem tartalmaznak festéket, mint a szintén Japánból származó paintball golyók. Így ha valakit találat ér, annak kell jelezni azt. Ez a játék sem veszélyesebb más csapatsportoknál, ha a szabályokat megfelelően betartják és odafigyelnek a játékosok magukra meg egymásra.

Azonban az airsoft felszerelés nemcsak fegyverekből áll, idetartozik még a megfelelő öltözet és a védőfelszerelés is. Általában terepszínű katonai nadrágot és zubbonyt viselnek a játékosok, mivel ez kiválóan tompítja a golyót. Valamint a védőszemüveg használata is ajánlatos a játék során, nehogy egy célt tévesztett golyó sérüléseket okozzon.