Szolgáltatás

Milyen a jó hajóponyva anyag?

A hajóponyva anyag felhasználása
A hajóponyva anyag felhasználása

Ma már egyre többen engedhetik meg maguknak, hogy kisebb hajókat, motorcsónakokat vásároljanak maguknak. Ezeknek a tárolása azonban nem egyszerű feladat, hiszen zárt helyen nem igazán férnek el. Valahogy azonban védeni kell a fedélzetet az időjárási viszontagságoktól. Erre tökéletesen alkalmas a hajóponyva anyag. Mint ahogy a neve is mutatja, ez kifejezetten a hajók védelmére készült erős vászon, ami a különleges szövési technikájának köszönhetően, igen strapabíró. Nem árt neki sem az erős napsugárzás, sem az eső.

A hajóponyva anyag kiválasztásánál figyelni kell arra is, hogy ne csak az erős napsütést és a forróságot viselje el, hanem a téli fagyokat is átvészelje. Sok anyag ugyanis a hidegben törékennyé válik. Ezek nem alkalmasak a hajó védelmére. Mivel a hajók általában nyitottak, legalábbis sok fontos műszer és az ülések is fedetlen helyen vannak, ezért nagyon fontos, hogy valamilyen módon megvédjük azokat, hiszen könnyen tönkremehetnek, ha víz éri azokat és az erős napsugárzás is kárt tehet bennük.

Ilyenkor az alkatrészek cseréje igen sok pénzbe kerül. Ezért inkább a védelemre kell költeni, az sokkal gazdaságosabb megoldás. A hajóponyva anyag megvédi a járműt a szennyeződésektől is, így vízre szállás előtt, kevesebb gond lesz a tisztítással. Nagyon sokféle anyag van, ami tökéletesen megfelel a hajók letakarására. Ezeket az akadigitalmedia.hu weboldalon található internetes áruházban is beszerezheti. Így nem kell bejárni a fél várost, mire megfelelő szaküzletet talál.

A nagy szakítószilárdságú PVC-ből készült hajóponyva anyag több színben és méretben vásárolható meg a webáruházban. Kiválóan ellenállnak az UV sugárzásnak is, ami szintén nagy károkat okozhat a hajónak, ha nem gondoskodik annak megfelelő védelméről. Valamint vízálló és az erős szelek sem tesznek kárt benne. Vastagságától függően, egy jó hajóponyva anyag akár 3-8 évig is kiváló szolgálatot nyújt. Ennek használatával már nem okozhat gondot, hogy a hajót a szabad ég alatt kell tartani. Próbálja ki Ön is bátran az Aka Digital Media Kft, által forgalmazott hajóponyva anyag valamelyikét!