terepgumi
Vásárlás

Miért fontos a terepgumi?

Mindenki másféle módon szeret kikapcsolódni. Van, aki egyszerűen csak zenét hallgat vagy készít valami finomat a konyhában, míg más inkább bepattanva a kocsijába, nekivág a legközelebbi erdőnek, hegyvidéknek, hogy legyőzze a természetet a kormány mögül. Ez nem okoz nagy gondot, ha rendelkezésre áll a tökéletes terepgumi, valamint a motorteljesítmény is adva van a feladathoz.

Nincs más dolgunk, csak padlóig taposni a gázt és élvezni a szabad élet minden pillanatát. Természetesen nem hagyhatjuk figyelem nélkül, hogy a sziklás, köves útszakaszok a terepgumi képességeit amellett, hogy alaposan megpróbálják, még gyengítik is. Ezzel szemben, sok esetben kifejezetten a sima aszfalton a legnagyobb a kopás mértéke, hiszen egy forró nyári időszakban a 60 fokra vagy annál jóval melegebbe felhevülő úttest szó szerint leolvasztja a terepgumi lamelláit.

Érdemes tehát fokozottan figyelemmel kísérni az elhasználódás mértékét és amikor az elért egy bizonyos szintet, azonnal következzen a csere! Többféle terepgumi márka és típus érhető el néhány mozdulattal, már az interneten keresztül, csak tudnunk kell, hogy merre keressük azokat.