keménységmérő
Webáruház

Keménységmérő sokféle kivitelben

Némely termékből jó néhány megtalálható a piacon, ezért választani már-már lassan lehetetlenség. A keménységmérő komplex szerkezet, amit főleg a gyártók szoktak használni. A termelővállalatok által használt anyag határozza meg azt, hogy egy adott üzemnek melyik műszerre van szüksége.

A keménységmérő lényege az, hogy egy bizonyos elven alapuló módszer szerint meghatározza, az egyik anyag a másikkal szemben mennyire ellenálló. Mivel ez a fogalom nem teljesen meghatározható pontos leírással, ezért ezt az adott eljárásból adódó számok alapján kell kiszámítani. A keménységmérő a manuális eljárásokat váltja ki, amelyekből nem derül ki túl sok információ. A Mohs kézzel végzendő eljárás lényege, hogy egyik-másik anyag mennyire karcolja egymást. A Rockwell, Vickers vagy Brinell eljárásoknál terhelést vetnek be.

Ha tudni szeretné, hogy ezek a keménységmérő eljárások miben hasonlítanak vagy különböznek, akkor nézzen fel a kemenysegmero.hu internetes felületre! Itt nem csupán infókat olvashat, hanem műszerek közül válogathat és vásárolhat.