kerti grill
Webáruház

Kandalló betétek: a három oldalas fűtőszerkezet

Egy felejthetetlen kerti parti megszervezéséhez rengeteg minden kell: finom ételek és italok, vendégek, a megfelelő hely biztosítása és kialakítása, illetve sok minden más. Sokak szerint, az első a legfontosabb a kerti grill, ami egyszerűen nem hiányozhat ilyen eseményekről.

Az ízletes falatokat ezzel biztonságosan, gyorsan és gondok nélkül el lehet készíteni. Kétségtelen, hogy az ízletes húsok, zöldségek, gombák és egyéb finomságok nagymértékben meghatározzák a buli hangulatát. Ezért sem hiányozhat a kerti grill. Az ínycsiklandozó falatok egyértelműen megkoronázzák az egész eseményt.

Sokan még nem rendelkeznek egy ilyen eszközzel, de már régóta azon gondolkoznak, hogy vesznek egyet. A kerti grill megvétele előtt el kell dönteni, hogy hol is fogja használni a készüléket az ember. Ugye ennek a tartozéknak sok fajtája van. Ezek mind más-más helyzetre specializáltak.

Más sütő kell kerti grillezés, és más a teraszon vagy a konyhában való sütögetéshez. Aki leginkább a kertben, szabad téren akarja használni ezt, az jól teszi, ha egy nagyobb, sokoldalú berendezést választ, amivel több személynek egyszerre lehet megsütni az ételt. Ez megvehető a Benkel webboltban, ahol a kandalló betétek számos egyedi modelljét is szemügyre veheti az ember.

Mostanság sokan választják a három oldalas változatot. Ez legtöbbször elölről nagy üveges ajtóval, illetve jobbról és balról egy-egy kisebb üveges oldallal bír. A kandalló betétek közül ez azért nagy kedvenc, mert mindig szép látványt biztosít. Sokan ezt csak panoráma kandallóként ismerik.

A hőleadásának a túlnyomó része az üvegen át sugárzással történik, ezért az elhelyezése előtt célszerű a helyiséget ennek megfelelően kialakítani, a bútorokat elrendezni. A kandalló betétek közül, a panoráma fajta lehet légfűtéses és vízteres kivitelű is.

Az utóbbit azonban nem mindig érdemes választani, hiszen a nagy üvegfelületeken át elszökő hő nem engedi megfelelő módon fűteni a fölötte lévő víztartályt. Az ilyen kandalló betétek egyik negatívuma az, hogy az üvegeket elég nehezen lehet tisztítani, illetve a tűzkamra egységes hőellátása szinte lehetetlen.