Egészség

Ismerkedjen meg a melanoma tüneteivel!

Melanoma tünetei

Nyáron sokan a napon való sütkérezéssel töltik el a szabadidejük nagyrészét. Egyeseket az égitest melegítő, csodás színt biztosító csókja kellemes érzéssel tölti el, míg másoknak kész rémálomnak számít elhagyni a lakást. A napallergia kezelése megfelelő produktumokkal valósítható meg, így a napfényre érzékenyen reagáló személyek is felszusszanhatnak, és bátran vehetik a legközelebbi strand felé az irányt.

A napallergia kezelése tulajdonképpen több szintből áll, elsősorban meg kell vizsgálni a kiváltó okot. Ha ez megvan, akkor már könnyen ki lehet küszöbölni az allergéneket. Általában valamilyen külső hatásra jön létre a napsugarakkal szembeni intolerancia, ezt pedig okozhatják különféle kozmetikumok, parfümök, sőt gyógyszerek is. Türelmes kísérletezések során könnyen rá lehet jönni, hogy melyik a legalkalmasabb módja a napallergia kezelése szempontjából. Természetesen az a helyzet is fennállhat, hogy valaki a genetika áldozatává válik, ez ellen pedig nincs mit tenni, a védelem biztosításán kívül.

Ezen felül vannak sokkal rémisztőbb hatásai is a napnak, ezek közé sorolható a bőrrák, amely mind jó-, mind rosszindulatú daganatokat is tartogathat a tarsolyában. A melanoma tünetei általában korábbi anyajegyek elváltozását, elszíneződését foglalja magába, továbbá egy frissen megjelent anyajegy is a szimptómák része lehet. Ennek a betegségnek a hátterében is az elhanyagolt napfény elleni védekezés áll. A pigmentsejtek tulajdonképpen akkor lépnek működésbe, amikor UV sugárzás éri őket.

A barnulás a szervezet védekező reakciója a napfény ellen, hiszen a kreol bőr könnyen el tudja nyelni a káros hatásokat. Aki nem használ naptejet és elég gyakran leég, az a melanoma tüneteivel kell szembenézzen. Abban az esetben, ha valaki a fentebb felsorolt jeleket észleli magán, azonnal forduljon szakemberhez, ugyanis a melanoma áttéteket okozhat. A bőrgyógyász miután megvizsgálta és diagnosztizálta a szöveteket, rossz hír esetén egyhamar nekilát a bőrdaganat eltávolításának. A melanoma tünetei ellen E-vitamint tartalmazó naptejjel lehet harcolni.